Scharnier- en hefsystemen

Balanceringen zijn oorspronkelijk ontworpen voor de carrosseriebouw. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende series.

100-serie

Deze serie dient hoofdzakelijk voor vee- en oprijbruggen en wordt onder de laadvloer gemonteerd. De klep draait ca. 120° naar beneden.

Toepassingen

Veebruggen, oprijbruggen, opklapbaar plateau voor podiumwagens, vloerluiken …

200-serie

Bij deze serie kan een zijbord 180° omhoog draaien. Dit voorkomt dat heftrucks er tegenaan rijden. Bovendien blijft reclame altijd zichtbaar. De serie wordt op of onder het dak gemonteerd.

Toepassingen

De klep draait 180° naar boven en klapt dubbel. Handig voor drankenwagens.

De klep draait 180° naar boven en bestaat uit één stuk. Kan bij drankenwagens, luifels voor podiumwagens ...

400-serie

Deze serie is voor paletwagens. De zijborden draaien 180° naar beneden. Het aluminium loopt over de volledige lengte door. Eventueel kan op het onderschot een bovenschot worden gemonteerd. Hierbij is wel een geleidestang nodig. Het geheel wordt moeiteloos bediend. De 400-serie wordt onder de laadvloer gemonteerd.

Toepassingen

De klep draait 180° naar beneden en bestaat uit één stuk. Bij paletwagens, vloer voor podiumwagens ...

De klep draait 180° naar beneden en klapt dubbel. Bij graanwagens, stenenwagens ...

700-serie

Deze serie bestaat uit op rails verrijd- en opklapbare tussenschotten waarmee je een koelwagen in compartimenten verdeelt. Na iedere aflossing schuift het tussenschot op, zodat u niet de hele wagen moet koelen. Ideaal ook wanneer u vooraan wilt vriezen en achteraan koelen. Of voor het vervoer van diefstalgevoelige producten. Die laadt u achter het tussenschot, dat u vervolgens verzegelt.

Toepassingen

Paardenvrachtwagens en koelwagens.

1000-serie

Deze serie omvat kant-en-klare veekleppen met een RVS-kader, luifel, rubber en de juiste balancering voor een perfecte werking. Dit geheel wordt bij u geleverd. U monteert het vervolgens tegen de zij- of achterkant van een vrachtwagen. Zo heeft u snel en simpel een klep gebouwd. Die klep bestaat uit een speciaal door ons ontwikkeld aluminium profiel en kan voorzien worden van een rubberen mat.