Container

Balanceringen zijn oorspronkelijk ontworpen voor de carrosseriebouw. Maar ook in containers zijn ze het ideale hulpmiddel voor scharnier- en hefsystemen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende series.

100-serie

Deze serie dient hoofdzakelijk voor vee- en oprijbruggen en wordt onder de laadvloer gemonteerd. De klep draait ca. 120° naar beneden.

Toepassingen

Veebruggen, oprijbruggen, opklapbaar plateau voor podiumwagens en vloerluiken.

200-serie

Bij deze serie kan een zijbord 180° omhoog draaien. Dit voorkomt dat heftrucks er tegenaan rijden. Bovendien blijft reclame altijd zichtbaar. De serie wordt op of onder het dak gemonteerd.

Toepassingen

De klep draait 180° naar boven en klapt dubbel. Handig voor drankenwagens.

De klep draait 180° naar boven en bestaat uit één stuk. Kan bij drankenwagens en luifels voor podiumwagens.

400-serie

Deze serie is voor paletwagens. De zijborden draaien 180° naar beneden. Het aluminium loopt over de volle lengte door. Eventueel kan op het onderschot een bovenschot worden gemonteerd. Hiervoor is wel een geleidestang nodig. Het geheel wordt moeiteloos bediend. De 400-serie wordt onder de laadvloer gemonteerd.

Toepassingen

De klep draait 180° naar beneden en bestaat uit één stuk. Bij paletwagens en als vloer voor podiumwagens.

De klep draait 180° naar beneden en klapt dubbel. Voor graan- en stenenwagens.

900-serie

Deze serie is onder andere geschikt voor containers die via de bovenkant geopend worden. De klep draait hierbij 270°. De balanceringen zijn op de zijkanten van de container bevestigd.

950-serie

Deze serie is voor containers met een zwaar deksel aan één zijde van de container. De balancering op het deksel is tegelijkertijd ook het scharnier.